pilaren
Franken vertelt

Tenzij je echt van pilaren houdt…

Er bestaan twee soorten mensen: zij die goed een plan kunnen lezen en zij die veel ándere dingen goed kunnen. Behoor je tot die tweede categorie? Dan geven we je graag een paar tips om de beste plek op de plattegrond te kiezen.
 

Ziet u op het plan veel zwarte blokjes? Dat zijn zeer waarschijnlijk pilaren. Blijf er weg, - tenzij je van pilaren houdt. Zit er plots veel wit op het plan? Dat is een niet-gebruikte zone van de hal. De weg ernaartoe is een doodlopend gangpad. Blijf er weg! Zie je een soort waarschuwingsbordjes met ‘max’ erin? Waarschijnlijk een plafond met beperkte draagkracht, - en dus extra kopzorgen en kosten wanneer je een structuur wil ophangen. Tot zover het slechte nieuws.

Nu het goede nieuws: de goede en minder goede standplaatsen worden eigenlijk bepaald door wat je zelf met de beursdeelname wilt bereiken. Wilt u een nieuw product demonstreren en mensen overtuigen, dan moet je bezoekers te pakken krijgen bij het begin van hun beursbezoek. Wil je klanten verwennen met een natje en een droogje dan lukt dat het best bij het einde van hun bezoek. Aas je op professionals die gebeten zijn door innovatie, dan is een plekje nabij de seminariezalen de ideale locatie.

Doorgaans heb je bij het reserveren van een standplaats de keuze tussen een handvol alternatieven. Vraag aan de beursorganisator toelichting bij de plattegrond: waar zijn de belangrijkste in- en uitgangen? Hoe komen de bezoekers naar de beurs? Waar bevinden zich de cateringpunten? Welke zones zijn op welke momenten van de dag het drukst? Waar hebben de ronkende namen uit de branche hun plekje gereserveerd?

De antwoorden op bovenstaande vragen laten je toe om de beschikbare alternatieven te rangschikken in functie van de deelnamedoelstellingen. Als jonge, relatief onbekende speler in de markt geef je de voorkeur aan een plekje naast gevestigde namen. Wil je een innovatie demonstreren of mensen met argumenten overtuigen, kies dan een plekje in de ‘ochtendzone’ of nabij de seminariezalen. Is het vooral de bedoeling om het bestaande klanten gezellig te maken, kies dan een plekje in de namiddagzone en zorg voor voldoende zitgelegenheid voor al die vermoeide benen.

Tell me more, tell me more?

Heb je een vraag, bedenking, opmerking, idee?
Laat het ons weten! Wij luisteren graag naar jouw verhaal.

Almost there!