muziek
Franken vertelt

Muziek op de stand? Vermijd valse noten!

Een muziekje op de stand? Een enkele keer is dat een goed idee. Het zorgt voor een warme sfeer en goede luim, draagt bij aan de totaalervaring en het kan bezoekers langer op de stand houden. Wij geven je drie tips om valse noten te vermijden.

  1. Informeren: Sommige hallenuitbaters en sommige beursorganisatoren hebben al een licentie voor het gebruik van muziek. In dat geval hoef je niet nog een keer een licentie te betalen.
     
  2. Licentie aanvragen: Sinds januari kan je voor België op het platform Unisono.be een licentie aanvragen waarmee zowel de auteursrechten als de billijke vergoeding gedekt worden. Ze wordt berekend in functie van de standoppervlakte en de duur van de beurs. Kostprijs: ergens tussen 60 en 150 euro. Klik hier voor een overzicht van de vergoedingen in andere Europese landen.
     
  3. Playlist maken: Zoek een vijftigtal geschikte nummers die aansluiten bij de sfeer die je wilt creëren. Zet ze in een afzonderlijke, downloadbare playlist. Live gestreamde muziek en internetradio bevatten reclame en zijn daarom minder geschikt als achtergrondmuziek.
Tell me more, tell me more?

Heb je een vraag, bedenking, opmerking, idee?
Laat het ons weten! Wij luisteren graag naar jouw verhaal.

Almost there!