chris en elisabeth
Franken vertelt

Persbericht samenwerking JuuNoo

Franken richt kantoren coronaproof in

Standenbouwer en interieurinrichter Franken heeft een oplossing klaar om bedrijven te helpen die hun kantoren willen aanpassen om medewerkers veilig te laten werken. Het bedrijf uit Kluisbergen sloot daarvoor een samenwerking met de West-Vlaamse start-up JuuNoo. “Kantoren zullen er in de toekomst anders gaan uitzien. Door de krachten te bundelen kunnen we snel inspelen op die veranderende markttendens, zowel voor herinrichting als voor nieuwe kantoren. We lanceren vandaag een duurzaam concept dat veilig en stijlvol is”, stelt Elisabeth Buyck, zaakvoerder van Franken.

Franken ontstond in 1989 en telt een team van 13 professionals die overal ter wereld standen creatief vorm geven. De laatste 5 jaar focust het bedrijf ook steeds meer op complete interieurprojecten. “Standenbouw kon onze honger naar innovatie niet stillen. Binnen ons team zit zoveel creativiteit en vakmanschap. Daarom besloten we om ons ook te gaan toespitsen op het ontwerpen van showrooms en kantoren. Zo hebben we recent voor Retec Instruments een flexibele kantoorzone ingericht met flexi-werkplekken”, stelt Elisabeth Buyck.

Nieuwe tijden vragen om nieuwe oplossingen en zijn een stimulans voor innovatie. Als gevolg van de coronacrisis vinden geen beurzen of evenementen plaats en is er duidelijk minder vraag naar standontwerpen. Tegelijk krijgt Franken veel meer vragen rond kantoorinrichting. “We merken dat bedrijven nu op zoek zijn naar oplossingen om hun werknemers veilig terug aan de slag te laten gaan. Daarom zochten we een praktisch, modulair systeem om ruimtes snel en flexibel in te delen.”

Duurzaam partnerschap

Franken gaat voortaan samenwerken met JuuNoo, een Kortrijkse start-up die circulaire wanden maakt om ruimtes slim te compartimenteren. “Ze bieden verantwoorde, duurzame oplossingen aan, niet alleen om maatregelen te implementeren in het kader van de coronacrisis, maar ook om de ecologische impact van de bouwsector te verkleinen. In die aanpak en langetermijnvisie kunnen wij ons volledig vinden”, vervolgt Elisabeth.

Met haar circulaire wanden speelt JuuNoo handig in op de maatschappelijk evoluties die gebouwen steeds sneller doen veranderen. “De bouwsector staat voor enorme uitdagingen. Het nieuwe werken zullen we voortaan in een ander type kantoor doen. Zo staat de jarenlange trend naar landschapsburelen erg onder druk. Uit studies blijkt namelijk dat ze de productiviteit niet stimuleren. Integendeel, ze zijn lawaaierig en leiden tot concentratieverlies”, stelt Chris Van de Voorde, oprichter van JuuNoo.

Compacte, inspirerende kantoren

Kantoorruimtes waar 4 tot 8 mensen samenwerken zijn dan een veel beter, en in coronatijden, ook een gezonder alternatief. “Met ons concept bouwen wij de kantoren van de toekomst en met Franken vormen we de ideale match. Als standenbouwer hebben zij de knowhow en expertise in huis om de wanden een stijlvolle look met hoogwaardige afwerking te geven. In een handomdraai toveren we elk kantoor om tot een inspirerende en veilige nieuwe werkplek. En dat zonder bouwafval en stof”, aldus Chris Van de Voorde van JuuNoo.

Voor meer info kan je terecht bij Elisabeth Buyck, elisabeth@franken.be of 0497/550514.

Tell me more, tell me more?

Heb je een vraag, bedenking, opmerking, idee?
Laat het ons weten! Wij luisteren graag naar jouw verhaal.

Almost there!