Polypreen
Tevreden klanten

“Franken kan perfect inschatten wat we mooi vinden”

POLYPREEN

Bij het ontwerpen van de nieuwe showroom van Polypreen stond flexibiliteit voorop. Een bedje meer, een boxspring minder… Het kan allemaal zonder dat de look & feel van de ruimte verandert.

Al meer dan 50 jaar produceert Polypreen uit Lommel matrassen, comfortschuimen, ledikanten, boxsprings, hoofdkussens en slaapkameraccessoires in alle afmetingen en afwerkingen. Véél producten dus, die allemaal een plekje mochten krijgen in de 720 vierkante meter grote toonzaal in Lommel.

Om het industriële karakter van het gebouw enigszins te vrijwaren werd geopteerd voor een gastvrije open ruimte waarin grote kaders tussen vloer en plafond het volume indelen. De kaders zijn ingevuld met semitransparante doeken die tegelijk visuele rustpunten creëren en een doorkijk geven naar een volgende ontdekking.

Polypreen
Polypreen
Polypreen

De sterproducten van Polypreen kregen een plek op verhoogde eilanden, afgewerkt in laminaat. Die suggereren een looprichting vanaf de afgewerkte boxsprings vooraan in de toonzaal tot de technische oplossingen in het achterste deel van de showroom.

Polypreen

Eén van de eyecatchers is een 9 meter lange stalenkast met een kleurrijk assortiment stalenkussens. Bezoekers in de toonzaal blijven er graag even hangen want de kast (opgelet: woordspeling!) herbergt ook een kleine cateringmodule.

Polypreen
Polypreen

Met een uitgekiende verlichting en enkele grote, architecturale elementen die de ruimte organiseren, beschikt Polypreen vandaag over een moderne, stijlvolle showroom die net zo flexibel is als het huis van een kroostrijk gezin: er kan altijd een bedje bij. Zelfs een flink uit de kluiten gewassen boxspring.

“Elk jaar bestaat onze stand op de Meubelbeurs nagenoeg volledig uit nieuwigheden. Vaak gaat het om technische innovaties die je zichtbaar moet maken en die je vooral goed moet kunnen toelichten. Daarom staan zowel op de stand als in de showroom de producten centraal. De bezoekers moeten spontaan op de bedden toe lopen.”

“De ontwerpers van Franken hadden het geniale idee om zowel voor de stand als voor de showroom te beginnen met een leeg canvas dat tegelijk modern, eigentijds én tijdloos is. Die eenheid van stijl maakt onze producten en ons merk herkenbaar. Daarbinnen kunnen we naar hartenlust variëren met de invulling van producten, visuals en POS materiaal zonder dat die sfeer verstoord wordt.”

“Na al die jaren kennen ze bij Franken onze smaak. Ze kunnen perfect inschatten wat we mooi zullen vinden. En als er al eens iets gewijzigd moet worden, hebben ze aan een half woord genoeg. Op die manier is het erg prettig samenwerken.”

Jocelyne Reijmers, Sales manager Nederland

Tell me more, tell me more?

Heb je een vraag, bedenking, opmerking, idee?
Laat het ons weten! Wij luisteren graag naar jouw verhaal.

Almost there!