Dickson
Tevreden klanten

“Het Franken-team heeft een duidelijk beeld van het soort bezoekers dat we op onze beurzen kunnen verwachten.”

DICKSON

Elk jaar neemt Dickson­Constant aan
meer dan 15 internationale vakbeurzen deel. De wereldleider in technische textiel­ oplossingen voor buiten en binnen vind je elke drie jaar op R&T in Stuttgart, maar ook twee keer per jaar op Maison & Objet in Parijs en jaarlijks op METS in Amsterdam.

“Ons beurzenprogramma bestaat uit zeer uiteenlopende manifestaties”, licht Justine Noblet van Dickson­Constant toe. “De ene keer gaat het om een vakbeurs waar alles in het teken van esthetiek en decoratie staat, een andere keer ligt het accent helemaal op technische innovaties. Uiteraard trekken die totaal verschillende soorten vakbezoekers aan en daar kan je in het standontwerp maar beter rekening mee houden.”

Dickson
Dickson
Dickson

“Het ontwerpteam van Franken slaagt er al meer dan 10 jaar in om telkens de juiste toon te zetten. Nu eens met een standpresentatie die de esthetische kwaliteiten van onze collecties tot uitdrukking brengt, dan weer door op de technische aspecten te focussen.

Dickson

Met wereldwijd meer dan 18.000 klanten en
een productie die voor driekwart geëxporteerd wordt, is Dickson­Constant de wereldwijde referentie voor outdoor & indoor textiel. In de hoofdvestiging in Wasquehal rollen voortdurend innovatieve producten van de band. En die moeten in stijl getoond worden aan een publiek van directe en indirecte klanten en voorschrijvers.

“Met het klassieke concept van een toonzaal konden we weinig aanvangen”, vertelt Dominique Gathem van Dickson­Constant. “We wilden een warme en gastvrije sfeer creëren. Een plek die inspireert en uitnodigt tot een gesprek. En tegelijk wilden we uiteraard ook al onze collecties tonen.”

Dickson

“Omdat we zelf geen afgewerkte producten verkopen, bedacht het team van Franken een aantal slimme oplossingen: vitrines en tafereeltjes waarin onze stoffencollecties concreet toegepast werden, meubilair op maat dat met onze stoffen bekleed werd, speels gedrapeerde collages
op de wanden... De uitgebreide stalenboeken zitten keurig weggeborgen in lades die nooit ver verwijderd zijn van één van de spreektafels.”

Ik waardeer het bijzonder dat het Franken-team zich niet alleen inleeft in de ziel van onze onderneming en onze collecties, maar ook nog eens een duidelijk beeld heeft van het soort bezoekers dat we op elk van die beurzen kunnen verwachten. Geen wonder dat het op onze stand altijd net iets drukker is dan bij de buren.”

Tell me more, tell me more?

Heb je een vraag, bedenking, opmerking, idee?
Laat het ons weten! Wij luisteren graag naar jouw verhaal.

Almost there!